KWT KOMIKS

Temat: o co chodzi?
...uchem, póżniej boli mnie cała prawa strona włącznie z tarczycą, kończy się to podwyższeniem dawki tyroksyny, później znów jakiś czas dobrze i tak od dwóch lat( pierwszy rok bez diagnozy, lekarz pierwszego kontaktu-antybiotyki). Wyniki przy dawce letrox 75/75, TSH 1,24 04-4,2 FT3 2,81 2,57-4,43 13% FT4 1,66 0,93-1,7 95% Zaczełam brać selen 100 i żelazo 100, na cztery tygodnie miałam spokój czułam się super. Teraz znów ból za uchem do 75 letroxu dodałam 6,25 na dobę. Większą dawkę biorę około 2 tygodni nie mam objawów nadczynności ale też ból nie minął ( nie jest straszny ale bardzo męczący no i oczywiście samopoczucie też gorsze ale do wytrzymania). Nowe wyniki będę miała w czwartek. Ile razy ta sytuacja będzie sie jeszcze powtarzać zanim np. na półroku lub na dłużej zapomnę o tarczycy? Czytam forum i wiem, że niektóre z was tez...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,83519827,83519827,o_co_chodzi_.html



Temat: ból za uchem łokcia i stawów
ból za uchem łokcia i stawów Witam! Potrzebuje informacji na temat CO MI DOLEGA :S ? Już od ok roku mam 37,7 za uchem powiększony węzeł chłonny, boli mnie łokieć po tej samej stronie i czasami stawy, budzę się zlany potem mam dość znaczny spadek samopoczucia czuje się ospały i bez humoru. Byłem u lekarza powiedział mi aby zrobić zdj klatki piersiowej z przodu i z boku. Zdj. nic nie wykazało robiłem badanie krwi i wszystko w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,53657364,53657364,bol_za_uchem_lokcia_i_stawow.html


Temat: Czy ktos z Was miał taki ból? R!
Ja miałam taki ból przed rozpoczęciem leczenia. Ból był w odwrotnym kierunku, czyli od dołu w górę. Nie obejmował gardła, zaczynał się z tyłu głowy. Potworny ból za uchem i samego ucha. Oglądał je laryngolog: "Błona bębenkowa jest w porządku, choć bez blasku". Na lekach to się bardzo wyciszyło. Jak będzie dalej? Ta choroba jest niestety pełna niespodzianek.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,99746109,99746109,Czy_ktos_z_Was_mial_taki_bol_R_.html


Temat: nowe wyniki-proszę o podpowiedź
nowe wyniki-proszę o podpowiedź TSH 1,58 (0,4-4) FT3 2,92 (1,8-4,2) FT4 1,72 (0,8-1,9) Sprawdziłam też magnez, potas i ferrytynę-wszystko w normie. Jestem na letroksie 62,5/75. Poprzedni wynik : TSH 1,75 (0,4-4) FT3 2,71(1,8-4,2) FT4 1,85(0,8-1,9)Przy tym wyniku bolała mnie głowa, zaczęłam brać selen, bóle głowy minęły. Przez trzy tygodnie było super, od wczoraj powróciły bóle węzłów chłonnych na szyji i ból za uchem oraz katar (jestem alergikiem). Narazie nie jest to bardzo dokuczliwe ale wiem co będzie dalej. Myślę, że powinnam powoli zwiększać dawkę letroksu do 75/75. Powiedzcie czy mam rację. Moja pani doktor jest na urlopie. Pozatym wiem co by powiedziała wynik jest zadowalający nic nie zmieniamy. Jeszcze jedno selen biorę około 4 tygodni czy powinnam go brać jeszcze dłużej?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,81397176,81397176,nowe_wyniki_prosze_o_podpowiedz.html


Temat: Borelioza - stawy
Jak poznałam, że klekocze w uchu? Podczas ćwiczeń szyi: głowa do prawego i do lewego barku. Myślałam, że to okulary Zdjęłam, stukot pozostał. Nie dziwię się, bo reakcja prawego ucha na tetrę była bardzo silna. Działo się tam wiele. Jest też silny ból za uchem, na szczęście teraz tylko podczas skrętów szyi. Bardzo pomagają ćwiczenia.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,100937474,100937474,Borelioza_stawy.html


Temat: przeziębienie?? ucho, oczy
...temu po raz pierwszy w życiu przy takiej "infekcji" pojawiło się straszne ropienie oczu (tzn. wydzielanie się początkowo zielonej, potem zielono-żółtej wydzieliny), najpierw z prawego oka. Wydzielina była obfita, na drugi dzień przeszło (choć niecałkowicie), by przejść na drugie oko. Na trzeci dzień ów ropa w ilościach nie aż tak dużych, ale jednak, stan ten się utrzymuje do dziś. Tego samego dnia zaczął się ostry ból ucha, tzn. cały czas tępy + nagłe, ostre ukucia powtarzające się niezależnie od bodźców + w momencie hmm takiej jakby "czkawki usznej". Trudno mi wyjaśnić, o co dokładnie chodzi, ale np. przy kichnięciu, coś tak jakby "podbijało" się do góry w uchu. Ból przeszedł tego samego dnia. Jednak pozostało po nim dziwne uczucie, tak jakby lekkiego odrętwienia, przytkania ucha. Momentami pojawia się w nim...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,16118719,16118719,przeziebienie_ucho_oczy.html


Temat: Stan ostry - proszę pomóżcie
...z widocznymi naczyniami krwionośnymi, troszeczke opóchnięte (migdałów nie mam). łaskocze mnie i często piję, raczej napoje ciepłe. Mam chrypkę, nie kaszle. W nocy jak mam bardzo suche gardło i silnie łaskocze to mam szuch kaszel. Ból gardła jest silniejszy po lewej stronie i promieniuje do ucha. No i niestety mam chyba stan zapalny ucha. Silny pulsujący ból lewago ucha, jak poruszam głową to coś mi sięw nim przelewa (płyn w uchu??). Ból ucha przechodzi w ból głowy. Lepiej jest jak coś ciepłego przyłoże do ucha - mniej boli. Czuję też napięcie błony bębenkowej 0 jakby miała za chwile pęknąć:-( Ten
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19760,34506141,34506141,Stan_ostry_prosze_pomozcie.html


Temat: Ból małżowiny usznej
Ból małżowiny usznej Już od paru lat mam dziwny ból za uchem co przechodzi tez w ból małżowiny , tak okropny ze nawet nie moge dotknąć ,ani przyłożyc do poduszki. Zdaża mi sie ostatnio to coraz częściej, i zaczyna mnie to martwic. Może ktoś cos takiego miał , nie lubie chodzić do lekarzy ,ale jak bym juz musiała ? Obowiam sie tez czy to nie od kręgosłupa lub coś w głowie mi rośnie Prosz o porade .
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,35150,67332003,67332003,Bol_malzowiny_usznej.html


Temat: bol za uchem - juz nie moge...
bol za uchem - juz nie moge... Od pewnego czasu meczy mnie
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,50244596,50244596,bol_za_uchem_juz_nie_moge_.html